Організація харчування дітей
Харчування дітей в дошкільному навчальному закладі
Харчуванняузакладіздійснюєтьсязгідно«Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах». Харчуваннюдітейприділяєтьсявеликаувага. В нашомузакладітрьохразовехарчування. Під час оздоровчогоперіодуорганізовуєтьсядодатковийприйомїжі – другий сніданок з 10.00 до 11.00 у вигляді фруктів, соків.
Раціональнехарчування в дошкільномунавчальномузакладіпередбачаєобов’язковескладання меню. Примірнедвотижневе меню складається на зимово-весняний і літньо – осіннійперіоди року та погоджується з територіальноюустановоюдержавноїсанітарно-епідеміологічноїслужби і затверджуєтьсякерівникомнавчального закладу.
Щодня в інформаційному куточку для батьків вивішується меню із зазначенням виходу страв.
З метою попередження захворюваності гострими кишковими інфекціями та харчовихотруєньдітейсуворозабороняєтьсяприносити у дошкільний навчальний заклад кремові вироби (торти, тістечка), морозиво, напої, у тому числі солодкі газовані води та інші продукти, що швидко псуються.
У закладі постійно здійснюється контроль за харчуванням дітей, станом їхнього здоров’я, систематично аналізуються перелічен показники і відповідно до цього проводиться корекція харчування.
Привчайте дитину:
- перед прийомом їжі обов’язково мити руки з милом, витирати їх індивідуальним рушником;
- самостійно сідати на стілець та підсовувати його до столу;
- під час прийому їжі охайно вживати тверду їжу;
- відламувати хліб маленькими шматочками, заїдати його рідкою їжею (суп, борщ тощо);
- самостійно їсти ложкою з тарілки, пити з чашки, не обливатись;
- після прийому їжі користуватися серветкою, вставати зі стільця.
Навчайте малюка підтримувати чистоту навколо себе, бути охайним, пояснюйте йому, що і як треба робити!