Організація харчування дітей

Харчування дітей в дошкільному навчальному закладі

Харчуванняузакладіздійснюєтьсязгідно«Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах». Харчуваннюдітейприділяєтьсявеликаувага. В нашомузакладітрьохразовехарчування. Під час оздоровчогоперіодуорганізовуєтьсядодатковийприйомїжі – другий сніданок з 10.00 до 11.00 у вигляді фруктів, соків.
Раціональнехарчування в дошкільномунавчальномузакладіпередбачаєобов’язковескладання меню. Примірнедвотижневе меню складається на зимово-весняний і літньо – осіннійперіоди року та погоджується з територіальноюустановоюдержавноїсанітарно-епідеміологічноїслужби і затверджуєтьсякерівникомнавчального закладу.
Щодня в інформаційному куточку для батьків вивішується меню із зазначенням виходу страв.

З метою попередження захворюваності гострими кишковими інфекціями та харчовихотруєньдітейсуворозабороняєтьсяприносити у дошкільний навчальний заклад кремові вироби (торти, тістечка), морозиво, напої, у тому числі солодкі газовані води та інші продукти, що швидко псуються.
У закладі постійно здійснюється контроль за харчуванням дітей, станом їхнього здоров’я, систематично аналізуються перелічен показники і відповідно до цього проводиться корекція харчування.

Привчайте дитину:

  • перед прийомом їжі обов’язково мити руки з милом, витирати їх індивідуальним рушником;
  • самостійно сідати на стілець та підсовувати його до столу;
  • під час прийому їжі охайно вживати тверду їжу;
  • відламувати хліб маленькими шматочками, заїдати його рідкою їжею (суп, борщ тощо);
  • самостійно їсти ложкою з тарілки, пити з чашки, не обливатись;
  • після прийому їжі користуватися серветкою, вставати зі стільця.

Навчайте малюка підтримувати чистоту навколо себе, бути охайним, пояснюйте йому, що і як треба робити!


 

 

 

Коментарі закриті.